Instructie bij toevoegen of bewerken beschrijving

Heb je nog geen inloggegevens? Lees hier hoe je je kunt registreren. Hoe je vervolgens je boekbeschrijving kunt aanmaken en wijzigen lees je hieronder.

1. Vul je gebruikersnaam en wachtwoord in in het inlogscherm.

Let op! Je krijgt je inloggegevens zodra je je hebt aangemeld, maar kunt pas een boek toevoegen als je registratie ook is goedgekeurd. Heb je daar binnen een dag na je registratie nog geen bericht over gekregen? Mail dan even naar onafhankelijk@buzzboeken.com.

2. Na het inloggen word je vanzelf naar de catalogus geleid. Vul de titel in van het boek dat je wilt toevoegen. Als je nu alleen je eigen boek te zien krijgt, klik je op de titel. Krijg je een lijst, klik dan op de titel aan van het goede boek, ofwel de goedkoopste nog wel verkrijgbare papieren versie. Je komt dan in de beschrijving die de uitgever heeft doorgegeven van dat boek.

3. Onder de beschrijving van de uitgever zie je een of twee knoppen. Hiermee kun je een beschrijving toevoegen, tonen of bewerken. Klik op informatie toevoegen of beschrijving bewerken en je komt in een invulscherm. Zie je geen knop? Probeer dan een andere (vaste) computer.

Dringend verzoek! Zodra je klikt op informatie toevoegen, kunnen alleen jij en de beheerder je beschrijving nog veranderen. Klik daarom alleen op toevoegen bij je eigen boeken.

4. Geef in het invulscherm de informatie die je wilt geven. Bedenk daarbij dat de beschrijving alleen bedoeld is om lezers te helpen boeken te vinden die voldoen aan hun wensen. Twijfel je over wat er bedoeld wordt met een term, ga dan naar uitleg zoektermen. Wil je tips en duidelijkheid over de regels waaraan je beschrijving moet voldoen, ga dan naar de spelregels.

Let op! Vul niet meteen het hele formulier in. Kijk eerst of het systeem wel werkt op jouw computer. (Apparaten van Apple bijvoorbeeld willen nog wel eens problemen geven.)  Vul een enkel ding in, klik op Opslaan en check of dit ook echt is gelukt.

5. Wat je invult, wordt automatisch opgeslagen. Klik je op opslaan, dan zie je hoe de boekbeschrijving er vanaf dat moment uitziet in de catalogus. Is de beschrijving nog niet of niet meer helemaal naar je zin? Klik dan op beschrijving bewerken om dingen te veranderen.

6. Van de beschrijvingen die in de catalogus staan worden regelmatig berichten gemaakt voor de site. Een beschrijving verschijnt dan niet alleen meer als mensen het boek vinden in de catalogus, maar ook als ze bijvoorbeeld via het menu op zoek gaan naar een boek met die kenmerken.

Let op! Het kan een of twee dagen duren voor er van een beschrijving is gemaakt. Tot die tijd staat het dus ook nog niet op de voorpagina.

Veel succes met invullen! En lukt er iets niet of heb je nog vragen, dan wel suggesties ter verbetering? Stuur gerust een mailtje. Het adres is onafhankelijk@buzzboeken.com.

Onafhankelijke schrijvers is een themasite van Buzzboeken