Bericht toevoegen op Onafhankelijke schrijvers

Als je weinig ervaring hebt met WordPress of bloggen, kun je deze stappen volgen om een bericht aan te maken. Overleg wel even voor je een bericht gaat schrijven met de redactie (onafhankelijk@buzzboeken.com). Berichten komen hoe dan ook pas online, nadat een redacteur ernaar gekeken heeft. 

STAP 0 LOG IN

1. Klik op inloggen.

2. Vul je gebruikersnaam en wachtwoord in. Je hebt deze gekregen in een mail van WordPress of direct van de beheerder.

Ben je je inloggegevens kwijt? Klik dan onder in het inlogscherm op de link wachtwoord vergeten. Je krijgt dan een scherm waarin je je email-adres kunt invullen.

3. Je komt nu in het dashboard van de site en kunt beginnen met het maken of wijzigen van je profiel.

STAP 1 UPLOAD DE AFBEELDING

1. Elk bericht moet minstens een illustratie hebben. Zorg ervoor dat de gewenste afbeelding is opgeslagen op je eigen computer als jpg of png, niet al te klein is en dat je hem kosteloos mag gebruiken.

2. Ga in het dashboardmenu (dit is de linkerkolom) naar Media/Nieuw bestand of naar Nieuw/Media in de werkbalk bovenaan. Klik dan op bestand selecteren of choose file. Selecteer de afbeelding die je wil uploaden door te klikken op open. Kijk vervolgens waar de titel is ingevuld (onderaan of naast choose file) en klik dan op de knop daarnaast (bewerken of upload).

STAP 2 MAAK HET BERICHT

Tip! Je tekst wordt om de paar minuten automatisch opgeslagen, maar je kunt wat je hebt geschreven ook zelf opslaan door in de rechterkolom bovenaan te klikken op Opslaan als concept. Het bericht wordt dan opgeslagen zonder dat het meteen on line komt.

1. Ga in het dashboardmenu (ofwel de linkerkolom) naar Berichten/Nieuw bericht of naar Nieuw/Bericht in de werkbalk bovenaan.

2. Geef de titel in het daarvoor bestemde veld.

3. Gebruik bij het schrijven je tekst de knoppen in de balk boven het invulveld om teksten vet of cursief te maken, een link toe te voegen enzovoort.

4. Voeg de optie toe om verder te lezen. Zet daarvoor de cursor op een logische plek op ongeveer tien regels vanaf het begin van de tekst en klik dan op de knop more in de balk boven het invulveld.

5. Om je afbeelding in je profiel te plaatsen zet je de cursor op de plek waar je de afbeelding hebben wilt. Klik op Media toevoegen (dat is de knop linksboven het invulveld). Klik op je eigen afbeelding. Kijk nu rechtsonder bij Weergaveninstellingen. Zorg ervoor dat er Links staat bij Uitlijning en klik dan op de knop rechtsonder In pagina invoegen. Misschien is je afbeelding te groot, maar maak je geen zorgen, er kijkt altijd nog een redacteur naar je tekst voor hij online komt.

6. Selecteer in de rechterkolom van het dashboard de relevante categorieën.

7. Voeg onder in de rechterkolom maximaal vijf tags toe. Dit doe je door ze in te vullen in het invulveld en te klikken op Toevoegen.

8. Ga in de rechterkolom van het dashboard naar het blok Publiceren. Ga dan naar Pagina tonen in de gele balk bovenaan om het resultaat te bekijken en eventueel weer een pagina terug om dingen te veranderen. Voor de goede orde, je bericht komt niet meteen op de site. Dat gebeurt pas als een redacteur hem heeft goedgekeurd.

Onafhankelijke schrijvers is een themasite van Buzzboeken